Vesimittarien luenta 31.3.2023

posted in: Uncategorized | 0

Vesimittareiden luenta tulisi tehdä 31.3., 30.6., 30.9. ja 31.12. Jotta saisimme tiedot vesiosuuskuntalaisilta mahdollisimman edullisella tavalla, pyydämme, että ilmoitat sekä vesimittarin (että pumppaamon sähkömittarin) lukeman lukupäivänä tai lähellä lukupäivää.

Ilmoita siis: Vesimittarin lukema, m3

  • Mahdollinen pumppaamon sähkökulutuslukema (jos on).

(= Pumppaamon mittari, ei kiinteistön)

  • Lukupäivä
  • Ilmoita myös yhteystiedot, jotta voimme kohdentaa luvut oikeaan kiinteistöön

Ilmoita lukemasi Kirsi Viitaselle:  kirsi.viitanen at pp.inet.fi tai 040–7584 888

Vesimittarilukeman voit ilmoittaa mielellään http://www.kuikanvok.fi/ linkistä (jäsenille) Kirsi Viitaselle.

Arviolaskuja ei lähetetä enää automaattisesti. Laskutus jatkossa toteutuneen kulutusilmoituksen perusteella 1–4 kertaa vuodessa, jonka voi tehdä esim. 30.3., 30.6., 30.9. tai 31.12. Mikäli haluat arviolaskun, saat sen erikseen lukemat ilmoittamalla. Mikäli ilmoitusta ei vähintään kerran vuodessa tehdä, luetaan kiinteistön vesimittari osakkaan lukuun hinnaston mukaisin lisäveloituksin.

Omatoiminen pumppaamon puhdistus/tarkastus olisi erittäin suotavaa. Vioista ja muista huomioista tulee infota puheenjohtajaa. Likakaivon jäätymisen estoon on myös syytä kiinnittää huomiota.

Edelleen edellytämme, että 1) vesiosuukunnalla on oikeat yhteystiedot jäsenistä ja 2) laskut maksetaan ajallaan. Osuuskunnallemme on myös eduksi, jos voit aikaistaa mahdollista lainan lyhennystä osuuskunnalle. Muista, että jokainen euro, jonka vesiosuuskunta joutuu maksamaan, kerätään kaikilta meiltä.

Samalla muistutamme, että viemäriin ei saa kaataa kinkku- yms. rasvoja, KOSTEUS- YMS. PYYHKEITÄ eikä muuta kuin mitä sinne luonnostaan kuuluu (ei pumpulipuikkoja, terveyssiteitä, talouspaperia yms.). JOKAISEN TULEE ILMOITTAA VESIMITTARILUKEMANSA VÄHINTÄÄN KERRAN VUODESSA. HUOM! Jos kiinteistö vaihtaa omistajaa, tulee olla yhteydessä vesiosuuskuntaan mm. jäsenyyden siirtymisen ja yhteystietojen vuoksi (lomake). Myös yhteystiedot tulee osakkaan pitää ajan tasalla. Osuuskunnan jäsenten toivotaan käyttävän E-laskua.

Toivomme asiakkaidemme siirtyvän e-laskuihin.

E-laskutilauksessa kysytään yksilöintitietoa, joka pankista riippuen on joko asiakasnumero tai viitenumero (löytyy viimeisimmästä laskusta).

Alla esim. Osuuspankin ohjeet:

Kun maksat laskua op.fi-palvelussa, saat vinkkejä e-laskun käyttöönottoon.

1. Haluatko laskun e-laskuna?

Voit tehdä e-laskujen tilauksen samalla, kun syötät uutta maksua, jos laskuttaja tarjoaa e-laskua.

2. Voit tilata e-laskun myös valitsemalla Tapahtumavirrasta maksetun laskun

Op.fi-palvelun Tapahtumavirrasta löydät helposti Tilaa e-lasku-painikkeen. Painike löytyy, mikäli laskuttaja tarjoaa e-laskua maksutapana.

3. Voit tilata e-laskun helposti myös hakemalla oikean laskuttajan

Voit tilata e-laskuja hakemalla laskuttajaa nimen, y-tunnuksen tai tilinumeron perusteella. Ota valmiiksi esiin kyseisen laskuttajan viimeisin lasku, sillä tarvitset laskulta yksilöintitiedoksi viitteen tai asiakasnumeron.

4. E-laskuehdotus e-laskun tilaamista helpottamaan

Kanssasi sopimuksen tehnyt laskuttaja voi lähettää verkkopankkiisi e-laskuehdotuksen, joka on esitäytetty e-laskutilaus. Kun hyväksyt ehdotuksen, teet e-laskutilauksen helposti ja vaivattomasti.

5. Tilaa e-lasku OP-mobiilissa

Vaihtoehtoisesti voit tilata e-laskun OP-mobiilissa. Valitse Maksut → E-laskut → Tilaa ja hallitse e-laskuja.

”Muista vesimittari itse lukea ja näin vesiosuuskuntaamme tukea.  Lukukuu on maalis-, kesä-, syyskuu, unohtamatta joulukuu.”

Kuikan Vesiosuuskunta

Hallitus Aleksi Peltola, pj., aleksi.peltsi at gmail.com, 0400-525 331