Sähkökaapeleiden kaivuu Kuikassa

posted in: Uncategorized | 0

Sähkön siirrossa ilmakaapeleiden laitto maan alla Kuikassa etenee. Aikataulussa ollaan. Aloitus myöhästyi kelien takia pari viikkoa, mutta muuten edetään alkuperäisen aikataulun mukaan. Tällä hetkellä ollaan kaivettu Koulukadun varressa ja siitä tultu Tikkakoskentien varttakin jo jonkin matkaa Kuikkaan päin.

 

Matti Mård toimii työnjohtajana / projektin vetäjänä meillä ja häneen voi olla yhteydessä työhön liittyvissä asioissa nyt työn aikana. Hänen yhteystietonsa alla:

Matti Mård, puh. 0400218110, s-posti: matti.mard@voiman.fi

 

Kuikan Vesiosuuskunta toivoo, että maanomistajat huolehtisivat, että sähkökaapeleita ei vedettäisi vesiputkien päällä, jotta mahdollinen korjaustoiminta olisi ongelmattomampaa.

 

 

Alla tiedote viime syksyltä kertauksena:

 

Aihe: Elenian maakaapelointiprojekti Kuikassa
Hei!
Rakennamme 2018 aikana Kuikan alueella Elenian säävarma (lisätietoa Elenia Säävarmasta:  https://www.elenia.fi/sahko/saavarma_ukk ) sähköverkkoa, eli kaivamme sähkökaapelit maahan ja puramme vanhat ilmajohtolinjat pois.
Kollegani Mikko Ikkala kertoi, että haluaisitte projektista jonkinlaisen ensitiedotteen ja tätä kautta se varmaan menee parhaiten eteenpäinkin?
Yritän tällä postilla saada kerrottua mahdollisimman kattavasti projektista, mutta jos kysymyksiä herää, niin minuun voi olla yhteydessä.
Liitteenä on alustava selvitys meidän kaapelireiteistä Kaapelireitit ja purettavista ilmajohdoista Purkautuvat_ilmajohdot.  Kaapelireitti- liitteessä isona huomiona se, että reitit tulevat elämään jonkin verran (tien puolet vaihtua ym.) maastosuunnitteluvaiheessa. Tuo on sähköisestä suunnittelusta tullut alustava suunnitelma ja maastosuunnitteluvaiheessa reitit käydään tilakohtaisesti maanomistajien kanssa läpi. Eli tulen olemaan yhteydessä kaikkiin maanomistajiin, joita tämä kaapelointi koskee (kaikkien joiden maille jotakin kaivetaan).
Alustava aikataulu tälle työlle on seuraavanlainen:
-Nyt tänään 9.11.2017 aloittelen maastosuunnittelua (lupien, ym. haku, reittien suunnittelu maastossa, maankäyttösopimusten tekeminen ja kaikki tällainen) ja noin puolet tästä suunnittelusta pitäisi olla valmiina Tammi-Helmikuun tietämillä.
-Kaivuut pitäisi alustavan aikataulun mukaan aloittaa 2018 Huhtikuun alussa.
-Syksyllä 2018 pitäisi olla kaikki kaapelit kaivettu.
-Alkuvuonna / talvella 2019 kaikki ilmajohdot purettu ja homma täysin valmis.
Huom! Kyseessä on iso projekti, jota ollaan vasta suunnittelemassa, joten kaikki edellä mainituista aikatauluista ovat alustavia suunnitelmia ja pieniä heittoja voi tulla.
Itse olen urakoitsijan edustaja ja toimin tässä firmassa maastosuunnittelijana. Lisätietoa meidän firmasta löytyy täältä: https://www.voiman.fi/
Ystävällisin terveisin
Panu Kotilainen
Maastosuunnittelija
Kannonkoskentie 29
43100 Saarijärvi
puh. 050 3663623
sähköposti: panu.kotilainen@voiman.fi